11.9.2018. 11:00
0
Policijska akcija u Banjaluci, tri osobe uhapšene
Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uz podršku Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske juče su u šumi u mjestu Stričići kod Banjaluke pronašli zasad indijske konoplje i lišili slobode tri osobe.
Akcija kodnog naziva "Hed" provedena je pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a tri osobe N. P.(1963), M. P.(1988) i V. P.(1985) iz Banjaluke zatečene su u zasadu pri zalijevanju biljki. 

"Na osnovu naredbe nadležnog suda izvršen je pretres na tri lokacije na području grada Banjaluke te vozila koje koriste osumnjičena lica. Tokom pretresa pronađeno je i izuzeto 137 stabljika biljaka koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, zelena biljna materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne mase oko 886 grama, više sjemenki indijske konoplje, plastične kanistere sa tečnošću za brzo sazrijevanje biljaka i drugu pogodnu opremu za uzgoj marihuane, mobilne telefone i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku", navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka.

N. P.(1963), M. P.(1988) i V. P.(1985) tokom dana će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" biti predati u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.da.

Odluku o sankcioniranju Nikole Špirića donio je američki državni tajnik Mike Pompeo temeljem ovlasti koje ima po članku 7031 (c) pravilnika State Departmenta koji propisuje mogućnost izricanja ovakvih mjera dužnosnicima drugih država "Umiješanih u značajnu korupciju ili kršenje ljudskih prava".

Državnom tajniku dane su ovlasti da takvim osobama i članovima njihove obitelji izrekne zabranu ulaska u SAD.

Nakon objave ove informacije Špirić je lokalnim medijima u BiH kazao kako je time potpuno zatečen te kako ne zna što mu se stavlja na teret.

"Dok ne pročitam odluku nemam komentara", kazao je Špirić koji se na ovaj način pridružio svom stranačkom šefu Dodiku koji je na "crnoj listi" američkog ministarstva financija već dvije godine nakon što je proglašen osobom koja predstavlja prijetnju provedbi Daytonskog sporazuma, piše N1.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.