14.2.2024. 12:38
0
U Banjoj Luci uhapšena petočlana porodica, supružnici, njihove kćerke i sin koji se tereti za proganjanje bivše djevojke
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka i pripadnici Jedinice žandarmerije Banja Luka danas su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a na osnovu naredbi Osnovnog suda u Banjoj Luci, lišili slobode pet osoba.

"Lice S.T. iz Banje Luke, lišeno je slobode, jer je za istim raspisana centralna potjernica od strane Osnovnog suda u Banjoj Luci, zbog počinjenog krivičnog djela ’Proganjanje’, te zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela ’Ugrožavanje sigurnosti’, ’Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari’, ’Lažno prijavljivanje krivičnog djela’ i ’Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija’“, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Banja Luka.

Osobe T. T., T. T., O. T. i B. T. iz Banje Luke lišeni su slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“, „Pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela“, „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

„Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka izvršen je pretres stana u Banjoj Luci, koji koriste osumnjičena lica kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela“, navodi se u saopćenju.

U toku je kriminalistička obrada navedenih lica, a o lišenju slobode lica S.T. obaviješten je Okružni centar Sudske policije Banja Luka.

Kako javljaju Nezavisne, u pitanju su supružnici, njihove dvije kćerke i sin kojeg terete za proganjanje bivše djevojke, a koji se nije odazivao na poziv suda.

 
Banjaluka
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.