13.9.2023. 15:29
0
Komšije ispričale detalje tragedije u Banjaluci: Danima niko nije vidio majku i sina
Kupili su dio dupleksa prije tri godine, odmah do mene, ali otkako su došli, nikog nisu željeli upoznati, priča za BL portal Dušanka Potanj, komšinica nastradalih majke i sina koji su sinoć pronađeni u kući u banjalučkom naselju Rosulje.

Nesretna žena koja se, kako Dušanka kaže, zvala Slavica Ilić bila je u sedmoj deceniji života, a sin sa kojim je živjela zvao se Željko.

- Ona je brinula o sinu koji je, pričalo se, imao zdravstvenih problema. Prije godinu dana Slavica mi je rekla da je teško bolesna, ali je ipak posadila baštu, da se što zdravije hrane - kaže Dušanka za Bl portal i dodaje da su njene komšije bili tihi i povučeni ljudi, pa je bilo teško i primijetiti da ih nema.

- Prije oko 15 dana sam je vidjela kako teško korača, i kažem joj – ti hodaš gore od mene. Ona mi reče kako je mnogo bolesna. Nakon nekoliko dana osjetim smrad u dvorištu i pomislim da nije neka životinja uginula. Sreća pa me komšinica nagovorila da pozovem policiju sinoć, a oni su ih našli na krevetu mrtve, jedno pored drugog -  drhtavim glasom priča Dušanka.

- Ne znamo ni ko će ih sahranili, ne znamo ko im je porodica. Komšinica je čula da pokojna Slavica ima sestru u Banjaluci. Eto bar neko da se pojavi  - kaže Dušanka i dodaje da su je policajci pitali da li je nesrećna porodica imala neprijatelje, ali Dušanka kaže da je sigurna da nisu.

- Sumnjamo da je jadna Slavica umrla, a sin možda i od gladi preminuo. Ne znamo, i mi nagađamo ovdje u ulici. Tresla sam se sinoć, popila tabletu da zaspim -  kaže Dušanka.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.