1.7.2019. 14:24
0
Šta je Amel Sejfović pisao izvjesnom Elviru Bašaliću
Saslušanjem Almira Rizvića, pripadnika Federalne uprave policije, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Amelu Sejfoviću i njegovim pomagačima zbog bijega iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) ''Miljacka''.

Rizvić je vještačio mobitele optuženih - dva mobitela od Igora Miloša, po jedan mobilni telefon oduzet od Armina Delalića, Amira Ibrahimija, Nikole Simića i Binase Hasića i četiri mobitela koja su pronađena kod Sejfovića prilikom hapšenja.

Rizvić je analizirao obrisane poruke s mobitela Sejfovića te je konstatirao da je najviše komunikacije imao s francuskim brojem, koji se dovodi u vezu s izvjesnim Elvirom Bašalićem.

Svjedok je prezentirao neke izbrisane poruke. Tako je u jednoj od njih Sejfović na francuski broj poslao poruku: "Samo da javim da sam dobro. Morao sam ovo uraditi jer nisam mogao više gledati nepravdu..."

Naredno ročište zakazano je za 10. juli, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.