19.2.2021. 9:16
0
U akciji policije uhapšene tri osobe, upućen poziv građanima u BiH
Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka su 17. i 18. februara 2021. godine pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbi Osnovnog suda u Banjaluci izvršili pretrese na više lokacija na području Banjaluke i tom prilikom uhapsili tri osobe inicijala Đ. J., N. V. i N. K. koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela „Prevara“ i „Izdavanje čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića“.

Navedene osobe se sumnjiče da su tokom prošle i ove godine, a i ranije, lažno se predstavljajući kao zaposlene i odgovorne osobe u preduzećima “Pro-ba”, „Aventus“ d.o.o. i „Beling“ iz Banjaluke dovodili u zabludu odgovorne osobe iz više privrednih društava sa područja BiH i tom prilikom od istih uzeli raznu robu u vrijednosti od oko 140.000 KM, kojim djelom su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist, a na štetu privrednih društava sa područja BiH.

U okviru pretresa stambenih objekata koja koriste uhapšene osobe, policijski službenici su pronašli predmete koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima koja im se stavljaju na teret.

“Imajući u vidu da je istraga protiv ovih osoba u toku, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva sva privredna društva koja su prilikom poslovnog odnosa sa preduzećima Pro-ba, Aventus i Beling i osobama Đ. J. i N. V. oštećena u poslovnoj saradnji, da podnesu prijavu Upravi kriminalističke policije MUP RS”, navode iz policije, prenosi N1.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.