16.6.2023. 12:47
0
Srbijanac u hladnjači pokušao prokrijumčariti Turke
FOTO: GP BIH
Pripadnici Granične policije BiH, 15. juna 2023. godine, spriječili su krijumčarenje 12 državljana Republike Turske na Međunarodnom graničnom prijelazu Donji Svilaj.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole teretnog motornog vozila marke Man i priključnog vozila, nacionalnih oznaka Republike Srbije.

Četverica odraslih muškaraca, četiri odrasle ženske osobe i četvero djece pronađeni su u namjenski napravljenom prostoru za krijumčarenje u priključnom vozilu, hladnjači.

Otkriveni su prilikom detaljne kontrole na drugoj liniji graničnih provjera i korištenjem specijalističke opreme donirane od vlada Savezne Republike Njemačke i Velike Britanije. Vozilom je upravljao I.P. (1987.), državljanin R. Srbije. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Krijumčarenje osoba, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH. Prema njegovom nalogu osumnjičeni I.P. je lišen slobode i uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će predat Tužilaštvu BiH. Državljani R. Turske  su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje. 

(Erna H.) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.