28.7.2023. 10:17
0
Detalji trovanja djece na Ilidži: Dječaci su se igrali u improvizovanom objektu
FOTO: Oslobođenje
Dvoje djece koja su se otrovala jučer na Ilidži, te kolima Hitne pomoći prevezena na Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, i dalje su na Odjelu intenzivne njege, ali njihovo stanje je, kako prenosi Oslobođenje, jutros bilo stabilno.

Djeca, preciznije dječaci rođeni 2010. i 2011. godine, kako smo već objavili, otrovali su se u improvizovanom objektu za proizvodnju kolača u ulici Jahijela Fincija na ilidži. 

Dječaci su, kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, nešto prije 17 sati nađeni u besvjesnom stanju. Odmah je alarmirana Hitna pomoć, te su prevezeni u bolnicu. 

Dječaci, od kojih je jedan sin vlasnika objekta, a drugi sin vlasnikovog prijatelja, u tom objektu su se igrali. Navodno su se i zatvorili u tom prostoru. 

Tu je, prema dosad dostupnim informacijama, ali i nalazu sudskog vještaka koji je prisustvovao uviđaju, usljed nepotpunog sagorijevanja u plinskoj peći za proizvodnju kolača došlo do stvaranja ugljenmonoksida koji je najvjerovatnije i uzrokovao trovanje. 

Nakon što su djeca zbrinuta u KCUS-u, Hitna pomoć je, kako saznajemo, ponovo morala intervenisati jer je nakon svega što se desilo, pozlilo i članovima porodice otrovanih dječaka.

Portparolka MUP-a KS-a Mersiha Novalić je istakla da policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog događaja. 

(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.