12.8.2023. 17:19
0
Preminuo bivši golman zlatne generacije FK Partizan
FOTO: Pixabay
Nekadašnji golman Partizana Slavko Drljača preminuo je u subotu, objavio je taj klub.

Drljača je bio deo kluba početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka, kada je odigrao nekoliko utakmica za crno-bijele, prenosi N1.

Imao je peh i povredu tokom jedne od turneja svog kluba, pa nije imao šansu da pokaže sve što umije, a kasnije je radio u marketingu Partizana i figurirao kao član u klupskim organima.

Bio je i dio tima u vrijeme kada je Partizan putovao na turneje po Centralnoj i Južnoj Americi i koji je igrao protiv reprezentacije Meksika, Guadalajare, Spartaka iz Trnave, Botafoga.

Taj tim je zaslužan što je Partizan dobio svoju ulicu u Meksiko Sitiju u kvartu blizu stadiona Asteka, gde sve ulice nose imena fudbalskih klubova.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.