1.2.2024. 19:16
2
Kćerka ubijenog Saše K. navodno bila zaljubljena u majčinog ljubavnika
Kćerka svirepo ubijenog Saše Kulišića, osumnjičena za pomaganje u ubistvu oca, rješenjem suda sprovedena je u pritvorsku jedinicu KPZ Doboj, piše ATV.

Osnovni sud u Doboju njoj je odredio maloljetnički pritvor do 30 dana zbog sumnje da je pomagala u zločinu za koji su osumnjičeni njena majka Andrea Kajganić (32) i njen ljubavnik Dražen Lazarević (19).

- Pritvor može trajati najduže 30 dana, a kontrolu opravdanosti pritvora svakih 10 dana će provjeravati nadležno vijeće Osnovnog suda u Doboju - navodi ATV.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju kažu da im je policija zbog teškog ubistva Saše Kulišića dostavila izvještaj protiv tri osobe i to A.K. (34), D.L. (19) i maloljetnice, rođene 2009. godine.

- U odnosu na osumnjičeno maloljetno lice, a na prijedlog tužilaštva Osnovni sud u Doboju je 31. januara odredio jednomjesečni pritvor. Za druga dva osumnjičena lica tužilaštvo će nakon ispitivanja i obrade istih uputiti prijedlog za određivanje pritvora nadležnom Okružnom sudu u Doboju - rekla je sekretar OJT Doboj Slobodanka Lukić.

Ona kaže da zbog zaštite istrage više informacija ne može iznositi u javnost.

Prema nezvaničnim informacijama kćerka je osumnjičena da je, po nagovoru majke Andree, ocu u piće sipala lijekove poput bensedina i leksilijuma. Međutim, nepoznato je da li je bila upoznata sa paklenim planom koji je njena majka skovala.

Nezvanično piše ATV,  da je ona tokom saslušanja sarađivala sa istražiocima, a navodno je bila veoma hladna. Istražioci su stekli utisak da je i sama bila zaljubljena u Lazarevića.

Iz policije je ranije saopćeno da je Kulišić prije ubistva bio omamljivan lijekovima koji su mu sipani u limunadu i vodu, a sumnja se da je kćerka upravo u tome učestovovala.

- Ona je drobila lijekove u piće oca. To je radila po instrukcijama majke - navodi izvor blizak istrazi.

(Sead M.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.