27.2.2024. 10:38
0
Alarmantno i u HNK: FUP poslao dojavu o mogućoj pucnjavi u školama, pojačane mjere sigurnosti
FOTO: ilustracija
MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) zaprimio je u ponedjeljak informaciju Federalne uprave policije (FUP) o mogućem izvršenju pucnjave u školama bez konkretnih podataka o mjestu izvršenja.

I iz Uprave MUP-a HNK-a saopćili su kako su pojačane mjere osiguranja u blizini škola na području kantona.

Odmah po zaprimanju navedene informacije nadležne organizacijske jedinice iz Uprave policije preduzele se mjere i radnje iz svoje nadležnosti, stupile u kontakt sa školama, te osigurale pojačanu prisutnost policijskih službenika u blizinama škola na području HNK-a.

O svim važnijim informacijama javnost će biti blagovremeno obavještena, naveli se u saopćenju. 

Naime, policijski službenici MUP-a USK, u saradnji s Federalnom upravom policije (FUP) i OSA provjeravaju prijetnju koja je u ponedjeljak 27. februara objavljena na društvenoj mreži Instragram, a odnosi se na status jedne osobe koja je napisala da će "pucati po svojoj školi".

Navodno je riječ o 17-godišnjoj djevojčici, koja je istražiteljima priznala da je poslala poruku, te da je riječ o šali.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.