18.3.2024. 10:37
0
Još uvijek se traga za napadačem koji je ranio maloljetnika u Starom Gradu
FOTO: N1
U nedjelju večer u ulici Muse Ćazima Ćatića u Sarajevu, Općina Stari Grad, dogodila se pucnjava u kojoj je lakše tjelesne povrede zadobio maloljetnik. MUP KS traga za napadačem koji se sumnjiči za činjenje dva krivična djela.

U nedjelju 17. marta u 20:25 sati, obaviještena je PU Stari Grad da je u ulici Muse Ćazima Ćatića došlo do upotrebe vatrenog oružja te da je povrijeđena maloljetna osoba rođena 2007. godine.

Povrijeđenoj osobi ljekarsku pomoć ukazala je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a na KUM-u UKC u Sarajevu ljekar je konstantovao da se radi o lakšoj tjelesnoj povredi.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je događaj kvalifikovao kao krivična djela "Izazivanje opće opasnosti" i "Laka tjelesna ozljeda".

Napadač još uvijek nije uhvaćen i policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovih krivičnih djela, saopćeno je iz policije. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.