10.4.2024. 14:07
0
Raskrinkani prevaranti u BiH: Lažnim rezultatima sportskih utakmica "zaradili" više od 166.000 KM
FOTO: n1/ilustracija
Trebinjska policija sumnjiči M. Z., D. M. i A. V. da su putem društvenih mreža kreirali profile te varali ljude rezultatima sportskih utakmica, a koji su im uplaćivali novac.

Prevarama su "zaradili" 166.365 KM.

Policijska uprava Trebinje je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M. Z., D. M. i A. V., koji se sumnjiče da su počinili krivična djela prevara i pranje novca.

- Oni se sumnjiče da su od 2018. do kraja 2021. godine na društvenoj mreži Instagram kreirali profile na kojima su lažnim prikazivanjem činjenica u vezi sa rezultatima sportskih utakmica dovodila u zabludu druge osobe koja su im uplaćivale različite novčane iznose. Nakon izvršenih provjera policajci su utvrdili da su osumnjičeni u navedenom vremenskom periodu zaradila 166.365 KM, navode iz policije.

U saopćenju se precizira da je M. Z. "zaradio" 68.400 KM, D.M. 66.615 KM i A. V. 31.350 KM.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.