22.4.2024. 14:05
1
Lokalni nasilnik iz Maglaja presreo Sarajliju (30) i nanio mu teške povrede nožem
FOTO: Crna-Hronika.info
Nemili događaj dogodio se u kasnim sinoćnim satima kada su se sa Gradiška Tuning Show-a vraćali članovi automoto kluba “Maximum” iz Sarajeva. Kako tvrde članovi, sve se dogodio u mjestu Kosova prije Maglaja kada im je lokalni kabadahija popriječio put te fizički nasrnuo na njih, piše Crna-Hronika.

“Sinoć na povratku iz Gradiške gdje smo bili gosti na skupu kod Tuning club Gradiška, kolegi je popriječen put od lokalnog kabadahije koji ga je izbo nožem i pobjegao. Imamo sve podatke o vozilu uključujuči opis i tablice.

Policija umjesto da reaguje, sve vrijeme su ispitivalu suprugu od ugroženog mladića ta pronađu tačnu lokaciju gdje se to desilo jer je povrijeđeni nastavio voziti kako bi sustigao kolonu prijatelja.

Kolega je hvala Bogu dobro, nisu mu ugroženi vitalni organi, oporavlja se. Kabadahija je prošao automobilom za vrijeme trajanja uviđaja, i policija ga je prepoznala ali su kasno krenuli za njim i on je pobjegao.

Kako saznaje portal Crna-Hronika povrijeđen je 30-godišnji Hašim Džemaili iz Sarajeva.

“Naša auta dok su se skupila on je već pobjegao. Uspjeli smo zapisat broj tablica, opis automobila i tog kabadahije. Dolaskom policije mi smo izmaltretirani jer je kolega koji je izboden sjeo za vozilo i pokušao skupa sa nama da stigne napadača. Iako smo imali sve informacije kojima bi policija u roku par sekundi dobila sve informacije i mogla lišit slobode napadača oni su nas maltretirali da tačno kažemo gdje se desilo to.

Vodali nas po putu da nađemo krv (iako nije sigurno dal je kolega krvario po putu il je odjeća upila krv). Kolega je hitnom prevezen u bolnicu u Zenicu gdje su sanirane rane od uboda i doveden van životne opasnosti. Mi ostali smo bili primorani 4 sata stajat na ulici sa policijom čekajuci inspektore, vještake itd.

Dok smo stajali taj kabadahija je prošao sa autom i mi smo ga vršili pritisak na policiju da ga zaustavi. Skontajući da smo ga prepoznali dao se u bijeg a policija ga naravno nije stigla i tada smo opet rekli policiji da imamo tablice a oni su odbili da preko tablica utvrde identitet i uhvate ga.

Rekli su nam da će oni napravit izvještaj poslat sudu pa da će čekat šta će Sud odlučit. Kolega je zahvaljujući našim članovima prebačen u Sarajevu na CUM odakle je jutros u 05:00 pušten kući.” izjavio je predsjednik automoto kluba Maximum Amel Ćosović za portal Crna-Hronika.

Maglaj
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.