2.11.2016. 9:24
1
Tvrdnje psihologa: Maša i Medvjed je crtani koji je najštetniji po djecu
Ruski psiholozi sproveli su istraživanje nakon koga su naveli koji crtani filmovi najštetnije djeluju na um djeteta.

Na prvom mjestu najštetniji crtani za decu je “Maša i medvjed”. U objašnjenju se navodi da se glavna junakinja Maša loše ponaša – pravi pakosti, pravi gestikulacije… Naučnici kažu da će se to loše odraziti na djecu koja mogu pomisliti da je takvo ponašanje normalno.

Crtani film “Maša i medvjed” nije popularan samo u Rusiji već i u Italiji, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Indoneziji, na Bliskom Istoku, ali i na Balkanu.

Američki “Monster High” osvojio je drugo mjesto na rang-listi. Psiholozi smatraju da vokabular likova iz crtanog filma može pokvariti djecu.

“Sunđer Bob Spužvani” zauzeo je treće mjesto na listi jer je glavni lik previše sebičan i stalno kritikuje odrasle.

Na četvrtom mjestu je američki klasik Tom i Džeri. Stručnjaci smatraju da se glavni likovi ponašaju nedolično.

(Merima Druškić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.