28.12.2015. 22:06
0
Savjeti kako urediti hodnik
Prvi utisak, kada gost uđe u stan, steći će na osnovu hodnika. Evo savjeta kako treba da ga uredite.

Hodnici i degažmani se često zanemaruju prilikom uređenja enterijera stana, međutim oni nisu nevažni a pritom mogu i jako lijepo da izgledaju.

Osvjetljenje hodnika
U najvećem broju slučajeva, hodnici nemaju prirodno osvjetljenje. Ako ipak postoje, nemojte ih pokrivati s teškim zavjesama i draperima. Odlučite se za lagane i tanke tkanine. Na taj način će hodnik biti svijetao a vi i dalje ćete održavati vašu privatnost.

Za hodnike bez prozora, rasvjeta je neizbežna. Ugradne svjetiljke ili male nadgradne plafonske postavljene linijski su najbolje opcije za uske hodnike, jer ne zauzimaju puno prostora. Za malo veće hodnik mogu se montirati i lusteri.

Boje za hodnik
Za male prostore, svijetle boje učiniće da hodnik izgleda veće i prozračnije. Tamnije boje rezervisane su za veće prostore.

Perive tapete u hodniku je uvijek dobro rješenje i sa estetske i praktične strane. Koristite velika ogledala koja će dati više svetla i vizuelno proširiti prostor.

Namještaj za hodnik
Uzani cipelari, natkasne i garderoberi su osnovni namještaj za hodnike. Pored njih, lijepi detalji mogu biti čiviluci zamimljive forme, tepisi jarke boje ili ogledalo velikih dimenzija. Ne zaboravite postaviti mali tabure ili stolicu za lakše obuvanje. 

Pod u hodniku
Podloga u hodniku prije svega mora biti laka za održavanje. Iz tog razloga, u najvećem broju slučajeva, na pod se postavljaju pločice.

Ukoliko pak u hodniku imate parket, preko njega postavite tepihe koji se lako održavaju.

Dekorativni elementi
Vaza sa cvijećem ili slika iznad natkasne su najčešći dekorativni elementi u hodnicima. Detalje u hodniku povežite s bojama nameštaja, ukrasnih motiva ili tepihaa.

(Merima Druškić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.