27.6.2016. 13:54
0
Ako nemate klimu evo kako da se rashladite i mirno spavate
Ovih dana će biti toplo i sparno, ali pomoću ovog jednostavnog trika, u kući će biti prijatno da boravite i na +40, ali i da mirno spavate noću.

Ovo su tri genijalna načina kako da svoj ventilator pretvorite u klima uređaj, piše 24sata.

Kockice leda

Ispred ventilatora stavite široku plitku posudu i napunite je kockicama leda. Kako se ventilator pomijera i puše ka posudi sa ledom, tako će se prostorijom širiti i hladniji vazduh. To će potrajati sve dok se led ne otopi, a tada samo dodajte novi.

Zaleđene flaše vode

Umjesto kockica leda stavite plastične flaše koje ste prethodno napunili vodom i zaledili. Ovaj način je čak i bolji jer se radi o velikim komadima leda koji će se sporije topiti od kockica.

Led i peškir

Kod ovog načina rashlađivanja prostorije možete koristiti ili kockice leda ili zaleđenu vodu u flašama. Jedno ili drugo zamotajte u peškir, zavežite dva kraja konopcem i okačite između dvije stolice. To stavite ispred ventilatora, a ispod peškira stavite posudu u koju će moći da se topi led.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.