27.8.2024. 8:54
0
Rekordan broj posjeta tokom SFF-a: Evo kako su izgledale brojke dolazaka i noćenja ove godine
Kanton Sarajevo je prema stastističkim podacima tokom ovogodišnjeg, 30. izdanja Sarajevo Film Festivala bio najposjećeniji u odnosu na sve dosad zabilježene statistike dolazaka i noćenja turista tokom proteklih godina.

"Statistika Turističke zajednice KS pokazuje da je u Kantonu Sarajevo tokom trajanja Sarajevo Film Festivala zabilježeno blizu 40.000 dolazaka i ostvareno više od 83.000 noćenja", potvrdio je Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice KS.

Broj dolazaka turista za vrijeme održavanja Sarajevo Film Festivala 2024. godine u odnosu na vrijeme održavanja SFF-a 2023. povećan je za 16,5%, dok je u poređenju sa 2022. povećanje za 55,8%, te u odnosu na 2019. godinu za 71,9%.

Broj noćenja turista za vrijeme održavanja Sarajevo Film Festivala 2024. godine u odnosu na vrijeme održavanja SFF-a 2023. povećan je za 8,5%, dok je u poređenju sa 2022. povećanje za 46%, te u odnosu na 2019. godinu za 64,9%.

Najviše turista bilo je iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Njemačke, Austrije, Italije, Švedske i Turske.

"Izuzetno smo zadovoljni i ovim statističkim pokazateljima kao i svim ovogodišnjim statističkim mjerenjima, te su nam između ostalog dobra motivacija za radimo i ulažemo više u turizam i gradimo Sarajevo kao što poželjniju turističku destinaciju. Hvala svima koji su dio ove statistike uz poziv da ponovo dođu u Sarajevo i istinski uživaju u svim njegovim ljepotama i našoj jedinstvenoj turističkoj ponudi", izjavio je Fazlagić.

(Ajdin B.)

0
EKONOMIJA
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.