28.7.2023. 9:39
0
Dodjela nagrada Emmy bit će odgođena zbog štrajka u Hollywoodu
FOTO: AP
Ovogodišnja dodjela Emmy nagrada bit će odgođena zbog štrajkova u Hollywoodu koji su u toku, objavili su američki mediji.

Televizijski ekvivalent Oskara trebalo je da se održi u septembru, ali bi se mogao pomjeriti sve do januara, izvještava Los Angeles Times.

Trgovačka publikacija Variety navodi da su "prodavci, proizvođači i drugi uključeni u događaj" već obaviješteni o kašnjenju, što još nije službeno objavljeno.

Izvor upoznat sa planovima rekao je za AFP da novi datum još nije određen.

Holivudski glumci i pisci trenutno su u štrajku, što je prvi prekid rada širom industrije u 63 godine.

Zvijezde ne bi mogle prisustvovati dodjeli Emmyja ako bi štrajk glumaca još uvijek bio na snazi u vrijeme ceremonije, što bi bilo pogubno za televizijski rejting.

Pisci također ne bi smjeli da pišu monologe ili šale za voditelja i prezentere.

(Erna H.) 

EMMY
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.