4.11.2015. 16:27
0
Sarajevo na krilima juniora savladalo Slaviju u revanšu osmine finala Kupa BiH
Fudbaleri Sarajeva plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su u osmini finala bili bolji od Slavije iz Lukavice ukupnim rezultatom dvomeča 7:2.

Nakon što su u prvoj utakmici slavili s 4:1, izabranici Miodraga Ješića danas su na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' slavili s 3:1.

U sastavu Sarajeva je nastupilo dosta mladih igrača, koji su zalaganjem u potpunosti opravdali povjerenje šefa stručnog štaba, ali gosti iz Lukavice su prvi došli do vodstva. Iako je Sarajevo u 8. minutu preko Osmanovića prvo imalo odličnu šansu za vodstvo, a 12 minuta kasnije prečku Slavije ponovo pogodio Kovačević, gostujući tim dolazi do vodstva u 31. minutu golom Vejnovića, koji pogađa mrežu protivnika s velike daljine.

Sarajevo je tokom cijelog meča bilo dosta kvalitetniji protivnik, a terenska inicijativa i borbenost domaćih igrača rezultirala je velikim brojem prilika. Opasan po gol Slavije bio je Ikande, koji se na teren vratio nakon duže povrede, međutim u nekoliko navrata nije bio precizan. Napadi Sarajeva isplatili su se dva minuta prije kraja poluvremena, kada poravnanje donosi Osmanović.

Drugo poluvrijeme donijelo je sličnu igru domaćina, koji je i u ovom meču želio ostvariti pobjedu. Ješić je naredio ofanzivu ka golu Slavije, a njegovi igrači su dominirali terenom. Prijetili su Hebibović i Okić, a vodstvo Sarajevu u 62. minutu donosi Herić nakon odličnog kontranapada.

Slavija je u 2. poluvremenu bila bezopasna, dok je Sarajevo nizalo prilike za nove pogotke.

U posljednjim minutama utakmice Ikande je promašio stopostotnu priliku, a dva minuta do kraja utakmice svoj prvijenac za prvi tim Sarajeva postigao je šesnaestogodišnji Demirel Veladžić i time postavio konačan rezultat utakmice.

(FENA)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.