24.11.2015. 19:25
0
FIFA želi doživotno suspendovati Platinija
Etički odbor FIFA-e mogao bi doživotno suspendovati predsjednika UEFA-e Michela Platinija, izjavio je njegov advokat Thibaud d'Ales, prenosi Anadolu Agency (AA).

Inače, Platini je bio najizgledniji kandidat za nasljednika Seppa Blattera na čelu FIFA-e dok se nije otkrilo da je upleten u skandal s transferom 1,8 miliona eura koje mu je Blatter isplatio 2011. godine za posao savjetnika.

Zbog ovog prekršaja obojica su suspendirani na 90 dana.

Platinijev advokat je za francuske medije kazao da bi etički odbor FIFA-e mogao doživotno suspendirati predsjednika UEFA-e Michela Platinija.

"Vanessa Allard koja je glavna istražiteljica u FIFA-inom etičkom odboru traži doživotnu suspenziju za Platinija", izjavio je za časopis L'Equipe.

Platinijeva kandidatura nije odbačena, ali nije ni ozvaničena zbog suspenzije od 90 dana i bit će razmotrena tek 5. januara.

Izbori za predsjednika FIFA-e održat će se na kongresu u Cirihu 26. februara iduće godine.

Skandal oko FIFA-e izbio je u maju kada je 14 dužnosnika, među kojima su i dva vice predsjednika nogometnih saveza, optuženi u SAD-u za korupciju.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.