18.4.2016. 19:05
0
Igrača nazvao 'crnim idiotom': Zbog rasističke opaske Marko Nikolić više nije trener ljubljanske Olimpije
Fudbalski trener iz Srbije Marko Nikolić koji je od jeseni vodio vodeću ekipu slovenskog prvenstva, ljubljansku Olimpiju, odlazi iz kluba zbog rasističke opaske, kad je u posljednjem kolu igrača iz Nigerije ne pazeći da ga prate kamere nazvao "crnim idiotom", što je izazvalo skandal.

Klub je nakon incidenta najprije branio trenera, navodeći da je reagirao u afektu i bez namjere da uvrijedi igrača koji je proslavljao pogodak umjesto da se što brže vrati na svoju polovicu, ali je promijenio odluku nakon što je disciplinski sud Slovenskog fudbalskog saveza Nikolića zbog incidenta kaznio sa sedam utakmica zabrane nastupa, što znači da bi do kraja prvenstva ekipu morao voditi s tribina.

Predsjednik kluba Milan Mandarić potvrdio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare da Nikolić više nije trener prve ekipe i da su postigli sporazuman raskid ugovora.

Ekipa Olimpije do daljnjega će voditi pomoćni trener Radoje Smiljanić.

(FENA) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.