5.5.2016. 14:16
0
Dvije osobe lišene slobode zbog nereda na Bilinom polju
Utakmica između nogometaša Čelika i Željezničara, koja je u srijedu igrana na Bilinom polju, imat će svoj dodatni dio u okviru disciplinskih organa Nogometnog saveza BiH, ali jedan dio će najvjerovatnije biti reguliran u Općinskom sudu za prekršaje u Zenici.

- Dežurne policijske službe su zadokumentovale sva dešavanja vezana za ovu utakmicu, koja su se desila oko stadiona, na tribinama i na travnjaku Bilinog polja, i nakon kompletiranja svih izvještaja o događanjima poduzet će se predviđene mjere prema narušiteljima javnog reda i mira - rekla je za Fenu portparol policije MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Na sjevernoj tribini stadiona Bilino polje je nekoliko minuta prije početka utakmice došlo do nemilih scena zbog kojih je morao intervenisati mobilni policijski tim.

Sukob je trajao kratko, nakon čega se situacija na tribini smirila, a dvije osobe su lišene slobode.

Nakon završetka utakmice na zapadnoj tribini, gdje su bili domaći navijači, i na travnjaku došlo je do nereda, odnosno sukoba među igračima i jednom osobom koje nije trebala biti na terenu, zatim bacanja stolica i baklji u teren, napada na članove stručnog štaba FK Željezničar koji su bili na tribini.

U Odjelu za javnost MUP-a ZDK istakli su da ne znaju da li će neko od aktera nereda na tribinama i travnjaku biti i krivično procesuiran.

(FENA) 
(Foto: Faktor)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.