11.5.2016. 22:19
0
Partizan po 13. put osvojio Kup Srbije
U Gornjem Milanovcu, fudbaleri Partizana osvojili su 13. po redu Kup Srbije u klupskoj istoriji, pobedom nad Javorom rezultatom 2:0, javlja Anadolu Agency.

Partizan je tokom većeg dela susreta bio bolji od svog rivala, a pobedničke golove za Partizan postigli su Marko Jovanović u 35. i Dušan Vlahović u 97. minutu. 

Bez obzira na terensku dominantnost Partizana, ni Javor nije bio bez šansi na večerašnjoj utakmici, a najbliži golu bio je kada je šut Josovića pogodio u stativu. Međutim, na kraju je utakmica završena bez pogodaka za Javor. 

Finalni meć Kupa Srbije je početkom drugog poluvremena bio prekidan u dva navrata, prvo kada je pomoćni sudija tokom bakljade pogođen tvrdim predmetom u glavu, a zatim, kada je utakmica nastavljena, navijači Partizana su nastavili s korišćenjem pirotehike, pa je glavni sudija bio prinuđen da nakratko pošalje igrače u tunel. 

Medalje fudbalerima Partizana dodelio je Mustafa Hasanagić, član "Partizanovih beba", koje su na današnji dan pre pola veka odigrali istorijsko finale Kupa evropskih šampiona s Real Madridom, dok je kapitenu Partizana Saši Iliću pehar uručio Slavoljub Muslin, novi selektor reprezentacije Srbije.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.