28.5.2016. 16:38
0
"Bit će to odličan test za nas, da vidimo šta možemo protiv tako jake reprezentacije"
Fudbalska reprezentacija BiH privodi kraju mini pripreme za sutrašnju prijateljsku utakmicu sa Španijom koja će se igrati u St. Gallenu. Reprezentativci su u dobrom raspoloženju i nadaju se da će protiv jedne od najboljih svjetskih selekcija imati šta da pokažu.

Milan Đurić, napadač italijanskog drugoligaša Cesene, svjestan je da će biti jako teško doći do pozitivnog rezultata i naglašava da se nečemu mogu nadati samo uz veliku borbenost i maksimalan angažman, javlja Anadolu Agency (AA). 

"Biće to veoma teška utakmica. Moramo igrati borbeno i maksimalno angažovano. Španija je velika ekipa, a koliko vrijede konstantno pokazuju na evropskoj i svjetskoj sceni. Biće to za nas odličan test da vidimo koliko možemo u duelu sa jednom takvom renomiranom reprezentacijom", kaže Đurić za zvaničnu stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH. 

Đurić iza sebe ima solidnu sezonu u dresu Cesene. Zadovoljan je svojim igrama, posebno kada se uzme u obzir činjenica da je u dva navrata bio povrijeđen. 

"Imao sam dvije povrede, pa sam morao propustiti neke utakmice, ali kada sve sagledam zadovoljan sam ovom sezonom. Istina, uvijek može bolje i toga sam svjestan. Poslije ove akcije sa reprezentacijom otići ću na kratak odmor, a onda se potpuno posvetiti pripremama za sljedeću sezonu i novom pokušaju da uđemo u Seriju A", zaključio je Đurić. 

Španija i BiH sastaće se sutra, 29. maja na "AFG Areni" u St. Gallenu sa početkom u 18 sati. 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.