3.9.2016. 14:51
0
"Dobra nam je atmosfera, poznajemo se bolje i možemo postići bolji rezultat"
U okruženju Trening centra Nogometnog saveza BiH u Zenici osjeti se značajna promjena u načinu i pristupu pripreme nogometnih Zmajeva uoči kvalifikacijske utakmice s Estonijom.

Održan je još jedan jutarnji trening, kojem su prisustvovali i predstavnici brojnih medijskih kuća, što je pokazatelj koliko je javnosti stalo do narednih utakmica našeg najboljeg reprezentativnog tima.

Prije treninga oni su se družili s tri reprezentativca, Tonijem Šunjićem, Marinom Aničićem i Milanom Đurićem, koji su pokazali da imaju snažnu atmosferu u cijelom timu i da su posvećeni susretu s Estonijom, te da su svjesni da im je izuzetno važan start kvalifikacija.

- O našem narednom protivniku ne znamo mnogo, ali nikoga ne smijemo i nećemo potcijeniti. Znamo da smo favoriti i vjerujem da ćemo pobijediti, ali za svaku utakmicu, pa i ovu, sve moramo isplanirati ranije - rekao je  Šunjić.

Sličnog je mišljenja i Aničić, za kojeg je poziv u reprezentaciju najbolji pokazatelj njegovog kvaliteta i ozbiljnosti u provođenju trenerskih zadataka.

- Ne znamo mnogo o Estoniji, ali i oni imaju svoju organizaciju, kompaktnost, i nisu naivan protivnik, jer imaju stil igre s izvršenjima prije svega odbrambenih zadataka. Ipak, sve ovisi o nama, o našoj igri, kako mi uđemo u utakmicu takav će i rezultat biti - kazao je Aničić.

Jedan od onih koji zaista zaslužuje epitet nogometnog ljubimca navijača i kojem se redovito prave otvorene ovacije reprezentativac Milan Đurić istakao je da je i u susretu s Estonijom tim Zmajeva favorit, ali da to ipak trebaju dokazati na terenu pred navijačima.

- Imamo dobre protivnike i moramo početi na najbolji način. Dobra nam je atmosfera, poznajemo se bolje i možemo postići bolji rezultat. Za svaku utakmicu moramo ići na tri boda, a ako igramo kući to je obavezno - kaže Đurić, koji je još jednom istakao da nema tremu uoči meča na Bilinom polju i da se raduje susretu s navijačima.

Do početka utakmice reprezentativci su napomenuli da očekuju sada detaljnu analizu igre Estonije, jer se ništa ne želi prepustiti slučaju i žele da sve zamisli stručnog štaba striktno provedu u djelo.

Doktor Reuf Karabeg i njegov medicinski tim nemaju ozbiljnijeg posla što se vidi i na travnjaku Trening centra, ali to raduje i selektora Mehmeda Baždarević koji je već sada na 'slatkim mukama', jer svi nogometaši su željni igre, maksimalno su motivirani, a neki i posebno, jer žele svoj debi u prvih jedanaest.

Tokom popodnevnih sati Zmajevi će imati još jedan trening, koji neće biti otvoren za javnost, a za sutra je planiran novi trening na kojem mogu prisustvovati i predstavnici medijskih kuća.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.