27.12.2016. 15:28
0
Nova tragedija: U stravičnoj nesreći poginula gotovo kompletna fudbalska ekipa
Najmanje 30 osoba je poginulo, kada se prevrnuo brod u Ugandi koji je prevozio jedan lokalni fudbalski tim sa navijačima.
Na malom brodu, koji je prevozio putnike na jezeru Albert, nalazilo se 45 ljudi, koji su krenuli na fudbalsku utakmicu, prenosi Avaz.

Fudbalski tim Kaweibanda je putovao na utakmicu protiv ekipe Runga, te su se na brodu nalazili fudbaleri i navijači ove ekipe.

"Na brodu je tokom putovanja upriličena zabava. Ljudi su izgleda bili pijani, plesali su, kako je brod bio pretrpan", rekao je komadant policije Ugande John Rutagira za AFP.

"U jednom trenutku brod se prevrnuo, te poklopio ljude, koji nisu imali nade da će biti spašeni. Prema prvim informacijama s kojima raspolažemo, poginulo je 30 osoba", dodao je Rutagira, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.