6.1.2017. 11:01
0
Nastavlja se odlazak fudbalera u Kinu: Mikel iz Chelseaja prelazi u Tianjin
Najnoviji u nizu odlazaka fudbalera iz Evrope u Kinu dogodio se danas, kada je John Obi Mikel (29), dugogodišnji vezni igrač londonskog Chelseaja objavio da prelazi u kineski FC Tianjin TEDA, javlja Anadolu Agency (AA).

Mikel je vijest o odlasku sa Stamford Bridgea objavio u saopštenju na društvenim mrežama, istakavši da je “došlo vrijeme da kaže zbogom“.

Mikel je stigao u Chelsea ka o talentovani 19-godišnjak iz Lyna, tada člana najjače norveške lige, koji je kasnije bankrotirao.

“Kao što je poznato, ove sezone ne igram onoliko koliko bih ja volio, a sa 29 godina još uvijek imam dosta vremena pred sodom tokom kojeg mogu igrati. Imajući to na umu, osjećam da je sada vrijeme da potražim novi izazov. Oduševljen sam što ću se priključiti Tianjinu TEDA-i u vrijeme ekspanzije Super lige Kine. Radujem se što ću pomoći mom novom klubu da napreduje i na terenu i izvan njega u narednih nekoliko godina“, kaže Mikel u saopštenju.

Tokom deset godina provedenih u Chelseaju nigerijski reprezentativac je upisao čak 374 nastupa i postigao šest golova. U tom periodu sa “plavcima“ je osvojio 11 trofeja, među kojima su dva naslova šampiona Engleske, te pehar u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Za nacionalni tim svoje zemlje odigrao je 78 utakmica i dao pet golova.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.