12.1.2017. 18:25
0
Lendrić i Nikolić se družili s navijačima u 'Željinoj kućici'
Fudbaleri Željezničara Ivan Lendrić i Stevo Nikolić večeras su se družili s navijačima i simpatizerima kluba s Grbavice u 'Željinoj kućici' na Sarajevo Holiday Marketu u parku Hastahana.

Dvojica fudbalera su razgovarali i fotografisali se s prisutnima, među kojma je uglavnom dominirala mlađa populacija.

Osim druženja koje je proteklo u dobroj atmosferi, u 'Željinoj kućici' posjetioci su mogli kupiti mnoge proizvode iz Fan shopa.

Fudbaleri Željezničara jučer su počeli s pripremama za proljetni dio sezone, a Nikolić je nakon druženja s navijačima kazao da je odmor kratko trajao a da su igrači imali plan i program rada dok su na pauzi. Sada su, kako je istakao, nastavili i sve ide po planu.

Osvrnuo se i na jesenji dio prvenstva za koji smatra da je bilo turbulentno ali da su ipak zadovoljni učinjenim.

- Očekujemo samo da prođemo kvalitetno kroz pripreme i još bolje rezultate, da se približimo što više prvom mjestu, a što da ne i da osvojimo titulu - rekao je Nikolić za Fenu. 

Dodao je da je primarni cilj izboriti Evropu ali i da s dobrim rezultatima rastu i ambicije.

- Pri kraju računamo i na dostižnih šest bodova da stignemo Zrinjski, što je realno. To su dvije utakmice, pokazali smo da možemo da pobijedimo svakoga i sigurno smo jedna od najkvalitetnijih ekipa i da je normalno nadati se tituli - potcrtao je napadač tima s Grbavice. 

O treninzima po izrazito niskim temperaturama je kazao da u tom segmetnu je rad malo otežan, ali da se ipak ekipa snalazi dobro, te da je na redu trčanje.

Nakon priprema u glavnom gradu BiH, ekipa će otputovati u Međugorje, pa onda u Antaliju, a tamo će se treninzi bazirati na radu s loptom.

- Šef je rekao da se što bolje uigramo, jer će doći još novih igrača. Konkurencija je zdrava, odlična je atmosfera u klubu i imamo zaista dobre igrače na svim pozicijama. Treba tu još malo da se uigra, dosta novih igrača dolazi, ali generalno sve su to provjerena imena i sigurno da će se dobro uklopiti - zaključio je Nikolić.

Željezničar će prvu provjeru će imati 21. januara protiv Bosna Seme. Dan poslije ekipa će otputovati u Međugorje gdje će ostati sedam dana, a 28. će odigrati utakmicu sa Čapljinom.

Glavni dio priprema klub će obaviti u Antaliji od 31. januara do 12. februara. Zakazane su tri utakmice, a protivnici su Krylja Sovetov, Amkar Perm i Astana.


(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.