21.1.2017. 17:48
0
Spalletti: Nainggolan vrijedi koliko i Pogba
Luciano Spalletti, trener Rome smatra da Radja Nainggolan (28) vrijedi isto koliko i Paul Pogba (23), ali da je jedina razlika između njih dvojice u godinama.

Pogba je ljetos, transferom od 105 miliona eura iz Juventusa u Manchester United, postao najskuplji fudbaler svijeta, a Spalletti smatra da je Nainggolan u rangu francuskog reprezentativca, kada je riječ o izvedbama na terenu.

Belgijski fudbaler u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi za Romu, postigao je tri gola u posljednjih šest kola Serije A, te dva prelijepa pogotka u pobjedi nad Sampdorijom rezultatom 4:0 u osmini finala Kupa Italije.

"Vrijednost Nainggolana je ista kao Pogbina. Na terenu imaju istu vrijednost. Jedina je razlika u godinama", kazao je Spalletti za italijanske medije.

Upitan kakvi su Romini planovi do kraja zimskog prelaznog roka, koji završava 31. januara, Spalletti je kazao:

"Ako i dovedemo nekoga, taj igrač mora biti na određenom nivou. Ukoliko ne, opet ćemo biti konkurentni, jer imamo dovoljan fond igrača."

Roma nakon 20 odigranih kola u Seriji A zauzima drugo mjesto na tabeli sa 44 boda, jednim manje od lidera Juventusa koji ima utakmicu manje. Rimska "Vučica" će u nedjelju u 21. kolu ugostiti Cagliari.


(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.