23.1.2017. 21:15
0
Wengeru zbog naguravanja sa sudijom prijete najmanje dvije utakmice suspenzije
Nogometni savez Engleske pokrenuo je disciplinski postupak protiv trenera Arsenala Arsena Wengera zbog incidenta na utakmici protiv Burnleya u nedjelju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon što je sudija Jonathan Moss u drugoj minuti sudijske nadoknade, pri vodstvu Arsenala 1:0 dosudio kazneni udarac za goste, Wenger je vikao na sudiju koji ga je poslao na tribine.

Iako je poslat na tribine, francuski stručnjak je ostatak utakmice želio gledati iz tunela.

Četvrti sudija mu je rekao da ne može ostati u tunelu, nakon čega ga je Wenger jednostavno odgurnuo.

Wenger je nakon meča, u kojem je Arsenal slavio s 2:1, kazao kako je mislio da nije zabranjeno da meč nastavi gledati iz tunela.

"Mislio sam da neće biti problem da ostatak utakmice pogledam iz tunela. Žao mi je zbog svega, kriv sam. Trebao sam šutjeti, otići u svlačionicu i poslije kući. Nisam mu rekao ništa strašno, takve stvari su normalne na utakmicama. Sudiju nisam gurnuo", rekao je Wenger.

Treneru Arsenala zbog incidenta prijeti najmanje dvije utakmice odsustva sa terena.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.