28.1.2017. 16:15
0
Rooney: Mourinho je pravi menadžer za United
Wayne Rooney, koji je nedavno svojim 250. golom u dresu Manchester Uniteda ušao u klupsku istoriju kao najbolji strijelac svih vremena, smatra da je nakon ere Alexa Fergusona njegov klub u Joseu Mourinhu pronašao pravog menadžera.


Od kada je Ferguson, nakon 26 godina, napustio klupu 2013. godine pokušali su ga zamijeniti David Moyes i Louis van Gaal, ali bezuspješno. No, Rooney, koji nema previše razloga da hvali Mourinha, jer ne igra puno ove sezone, smatra da je konačno stigao pravi nasljednik legendarnog Fergieja.

"Mislim da je to dio fudbala. Očigledno je da je Manchester United imao stabilnost s Fergusonom tokom 26 godina. Mislim da je klub tokom posljednje tri ili četiri godine pokušavao pronaći pravo rješenje. Vjerujem da su ga konačno pronašli u Mourinhu", kazao je Rooney za britanske medije i dodao:

"Samo radeći s njim svaki dan i gledajući ga koliko želi da radi i kako postavlja ekipu je dovoljno. Uspjeh nas čeka odmah iza ugla."

Od dolaska u United iz Evertona 2004. godine za tada rekordnih 30 miliona funti Rooney je osvojio pet naslova šampiona Engleske, četiri Superkupa Engleske, dva Liga kupa, jedan FA kup, jednu Ligu šampiona i jedno FIFA svjetsko klupsko prvenstvo. U dresu "crvenih đavola" odigrao je 546 takmičarskih utakmica i postigao 250 golova. Kapiten je engleske reprezentacije za koju je nastupio 119 puta uz 53 pogotka.

(ANadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.