11.2.2017. 20:28
0
Sa dva gola Manea Liverpool savladao Tottenham: Pitanje prvaka Engleske vjerovatno riješeno
U derbiju 25. kola engleske Premier lige, Liverpool je sa 2:0 savladao Tottenham.

Večerašnji junak Liverpoola bio je Sadi Mane, koji je postigao prvi pogodak za Redse. Samo dvije minute kasnije, isti igrač je dao i drugi gol i već tada postavio konačnih 2:0.

U nastavku utakmice, ekipa Jurgena Kloppa imala je još nekoliko prilika, te su mogli doći i do uvjerljivije pobjede, no te šanse nisu uspjeli pretvoriti u pogodak.

Tottenham je do večeras bila jedina ekipa koja je uz Chelsea, mogla doći do naslova, no s obzirom na to da su večeras upisali i treći poraz, titula prvaka Engleske će vjerovatno otići Plavcima iz Londona, koji sada imaju čak 12 bodova više.

Nakon današnje pobjede, Liverpool sada ima 49 bodova i nalazi se na 4. mjestu, bod više od njih imaju Tottenham i Arsenal, dok vodeći Chelsea ima 59.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.