13.2.2017. 16:00
0
Šiljak: Rekonstrukcija istočne tribine napreduje prema planu
Izgradnja istočne tribine stadiona ''Grbavica'', doma fudbalera Željezničara s koje će 4.600 navijača moći gledati utakmice omiljenog kluba, bliži se završetku. Temelji tribine su odavno završeni, a konstrukcija svakim danom napreduje.
Direktor Željezničara Mirsad Šiljak izjavio je Feni da bi radovi trebali biti završeni do 4. marta, ali da tribina vjerovatno neće biti u funkciji za prvu domaću utakmicu protiv Mladosti iz Doboj Kaknja.

- U Željezničaru je ovih dana atmosfera na odličnom nivou, a to se prenijelo i na gradilište gdje izgradnja istočne tribine svakim danom napreduje. Ovog vikenda je urađeno mnogo posla i nadamo se da će radovi biti okončani do 4. marta kada imamo prvu domaću utakmicu protiv Mladosti. Vjerovatno neće biti u funkciji za taj meč, ali radovi će biti privedeni kraju – rekao je Šiljak.

Po okončanju izgradnje istočne tribine, sljedeći projekt Željezničara će biti izgradnja južne tribine, na kojoj su tradicionalno smješteni najvatreniji navijači Željezničara – ''manijaci''.

Šiljak ističe da južna tribina mora biti natkrivena, jer je to Uprava obećala navijačima, te će po okončanju tog projekta ukupni kapacitet stadiona biti oko 16.000 sjedećih mjesta.

- Zadovoljni smo kapacitetom koji ćemo imati nakon što završimo ove projekte. Zapadna tribina ''Grbavice'', koja je najskuplji dio stadiona, ostat će netaknuta u narednom  periodu. Za utakmice domaćeg prvenstva je to sasvim dovoljno, a možda će biti malo skučeno za evropske utakmice. Ovo je tek početak rekonstrukcije stadiona ''Grbavica'', u planu je i osvježenje sjeverne tribine, a  vremenom ćemo riješiti sva pitanje i probleme – naglašava direktor Željezničara.

Stadion ''Grbavica'' trenutno ispunjava kriterije UEFA-e druge kategorije, a jedan od budućih ciljeva Uprave Željezničara bit će ispunjavanje kriterija za treću kategoriju.

- Ispunjenje treće kategorije UEFA-inih kriterija, koji su zahtjevni, neće biti lagan posao, ali vjerujem da Uprava Željezničara u ovom sastavu to može ispuniti. Nadamo se da u tome možemo uspjeti, jer jedan od naših ciljeva je da muška seniorska reprezentacija BiH na Grbavici igra barem prijateljske utakmice – zaključio je Šiljak.

Izvori finansiranja navedenih projekata FK Željezničar su vlastita sredstva kluba, sredstva sponzora i podrška navijača putem različitih projekata.

Početak rekonstrukcije južne tribine planiran je za 2017. godinu.

(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.