17.2.2017. 22:38
0
Juventus pregazio Palermo: Higuain prvi na listi strijelaca
U okviru 25. kola talijanske Serije A, Juventus je večeras kao domaćin savladao Palermo sa 4:1.


Od samo početka utakmice, Juventus je krenuo furizono i dominirao je na terenu, a već u 13. minuti, prvi pogodak je postigao Marchisio. Nekoliko minuta nakon primljenog gola, Palermo je imao odličnu priliku da poravna i vrati se u meč, no Buffon je bio siguran na vratima Juventusa. U 40. minuti Juventus je eurogolom Dybale udvostručio prednost, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultato od 2:0.

U drugom poluvremenu nismo imali priliku gledati posebno zanimljivu utakmicu, ali je u 63. minuti Higuain postigao pogodak na asistenciju Dybale. Sa ovim golom, Higuain je sa 19 golova prvi na listi strijelaca, dok naš Edin Džeko ima jedan pogodak manje. 

U samom finišu utakmice, Dybala je povisio na 4:0 svojim drugim golom, a utješni gol za Palermo postigao je Chochev, u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Juventus je prvi na tabeli talijanske Serije A sa 63 boda, što je deset bodova više od drugoplasirane Rome, koja ima i utakmicu manje. Palermo ima samo 14 bodova i nalazi se na 18. mjestu.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.