17.3.2017. 15:27
0
"Poštujemo Barcelonu, ali ih se ne bojimo"
Nogometaši Juventusa danas su saznali protivnika s kojim će igrati u četvrtfinalu Lige prvaka, a to je Barcelona.

Kuglice su danas u sjedištu UEFA-e Nyonu spojile jedan od najatraktivnijih parova te faze takmičenja. Dva evropska giganta će se boriti za prolaz u polufinale, a prema mnogim mišljenima katalonski klub je blagi favorit.

Potpredsjednik Juventusa Pavel Nedved nakon žrijeba izjavo je da je "Stara dama" željela izbjeći španski tim, ali i to da je spremna za dvoboj.

- Spremni smo. Ovaj duel dolazi u pravo vrijeme, jer naš tim raste. Uzvratna utakmica na Nou Campu? Nije bitno, oba meča će biti teška - rekao je Nedved, prenosi Football Italia.

Dodao je da Juventus poštuje Barcelonu ali da ih se ne boje.

- Trebamo biti ponosni što smo jedini italijanski tim koji i dalje igra u Ligi prvaka. Ukoliko želimo proći, moramo postići nešto više od onoga što inače činimo. Treba da budemo na najvišem nivou - zaključio je bivši igrač torinskog tima.

Oba kluba posjeduje nekoliko aduta u svojim redovima, katalonski tim ima najbolji napad na svijetu u vidu Neymara, Messija i Suareza, dok Juventus vjerovatno najbolju odbranu u Evropi koju čine Chiellini, Barzagli i Bonucci. I "Stara dama" ne oskudijeva sa sjajnim napadačima, tu su argentinski dvojac Paulo Dybala i Gonzalo Higuain, kao i Mario Mandžukić te Marko Pjaca.

Uzdanica trenera Juventusa Massimiliana Allegrij u veznom redu će biti bh. reprezentatvac Miralem Pjanić. 

Prva utakmica se igra u Torinu 11. aprila, a revanš je sedam dana kasnije na Nou Campu.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.