27.3.2017. 15:42
0
Žrtva Lulićevog rasizma: Da sam odgovorio bio bih gluplji od njih. Takve stvari mi se nisu dešavale u Njemačkoj
Antonio Rüdiger njemačkim je medijima opet govorio o rasizmu s kojim se susreće u Italiji.


Podsjetimo, on se našao u skandalu kada mu je nakon derbija Lazija i Rome prošle godine bh. reprezentativac Senad Lulić rekao "Pa Rüdiger je do prije dvije godine prodavao remenje i čarape na ulicama Berlina!", što je aluzija na rasizam, prenosi Goal.

Potom je bio žrtva rasističkih povika Lazijevih navijača.

"Sramota je da se takve stvari događaju. Nisam reagirao kada sam čuo dobacivanje tokom  derbija, jer da sam nešto odgovorio, bio bih gluplji od njih!"
, kazao je Rudiger.

"Takve stvari mi se nikada nisu događale u Njemačkoj. Berlin je multikulturalan grad, ni kao dijete nisam se susreo s rasizmom. U Njemačkoj smo svi bili zajedno i poštivali smo se."

"Ne, neću zbog toga napustiti Italiju, u Rimu mi je lijepo."
, rekao je Rüdiger, piše Goal.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.