12.4.2017. 21:22
1
Janjoš: Nisam zadovoljan rezultatom, ali ovo je tek prvo poluvrijeme
Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Mehmed Janjoš nije zadovoljan remijem (1:1) s ekipom Mladosti u prvom meču polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, ali naglašava da je današnja utakmica tek bila prvo poluvrijeme, te da će odluka o pobjedniku ''pasti'' u Doboju kod Kaknja.

Janjoš je u izjavi za medije naglasio da su obje ekipe imale svoje šanse da večeras odnesu pobjedu, te da je Sarajevo u drugom poluvremenu igralo slabo.

- Znali smo kvalitete protivnika. Mladost je odlična ekipa koja sjajno izvodi kontranapade. Nedostajalo nam je ritma u igri, a gol smo primili zbog nervoze.  Rezultat nam ne ide na ruku, ali sljedeće sedmice igramo drugo poluvrijeme i pokušat ćemo proći u finale - izjavio je Janjoš. 

Osvrnuo se i na derbi protiv Željezničara u narednom kolu ligaškog prvenstva, koji će biti odigran na stadionu ''Grbavica'' najvjerovatnije bez prisustva navijača Sarajeva, koji su najavili bojkot utakmice zbog malog broja ulaznica za gostujuće navijače. 

- Iscrpljani smo teškim rasporedom, ali pokušat ćemo pomrsiti račune protivnicima u vrhu tabele. Nedostajat će nam naši navijači ako zaista dođe do bojkota, ali nadam se da će se pronaći neko rješenje. Bio bi to hendikep za derbi, jer atmosfera na tim utakmicama je ono što ih čini posebnim - objasnio je strateg. 

Trener Mladosti Husref Musemić zadovoljan je remijem i nastupom svog tima. 

- Mogli smo pobijediti ali i izgubiti. U svakom slučaju zadovoljan sam jer imamo realnu šansu za plasman u finale. U timu Sarajeva je vidan umor nakon teških utakmica, a konačna odluka će pasti za sedam dana na našem terenu - rekao je Musemić.

 (FENA/Merima Druškić) 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.