3.5.2017. 12:53
0
Naši kadetski reprezentativci sutra na Euru protiv jake selekcije Njemačke
Kadetska nogometna U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Njemačke sutra započinje nastup na evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Po riječima selektora Sakiba Malkočevića mladi bh. nogometaši nakon priprema u Zenici, te tri obavljena treninga u Opatiji spremno očekuju prvi nastup na Euru.

Pored selekcije Njemačke, u okviru C- grupe kadeti BiH za protivnike će još imati reprezentacije Srbije i Irske.

Selektor ističe da se radi o izuzetno dobrim ekipama, koji su svoj kvalitet pokazale u elitnom krugu takmičenja.

- Sve reprezentacije na evropskom prvenstvu imaju kvalitet. O Njemačkoj ne treba trošiti puno riječi, gledao sam njihove utakmice, daju u prosjeku više od šest golova po utakmici. Irska je u elitnom krugu osvojila devet bodova bez primljenog gola, fizički su jaki sa puno trke. Srbiju najbolje poznajemo jer smo igrali s njima, ali ići ćemo utakmicu po utakmicu. Možda je i bolje što igramo prvu utakmicu s Njemačkom da vidimo gdje smo, a samo naše učešće je veliki uspjeh. Potrudit ćemo se da što bolje odigramo - kazao je Malkočević. 

Trener bh. kadeta Adin Mulaosmanović kazao je da je stručni štab opsežno analizirao igru prvog protivnika.

- Ekipa Njemačke je odlična i kompaktna u svim linijama. Imaju i određenih mana koje ćemo pokušati da iskoristimo. U svakom slučaju, siguran sam da će to biti jedna kvalitetna utakmica - kazao je Mulaosmanović.

U drugom susretu kadeti BiH 7. maja igraju protiv Irske (16.30 sati), dok se u posljednem kolu grupne faze 10. maja sastaju sa Srbijom (12 sati).

Susrete u grupi reprezentacija BiH igrat će u Kostreni.

Boje BiH na EP će braniti: Jasmin Kršić, Matej Perković, Dobrica Tegeltija, Jusuf Gazibegović, Armin Imamović, Enio Zilić, Emir Sejdović, Rijad Sadiku, Eldin Omerović, Dino-Samuel Kurbegović, Stefan Santrač, Đani Salčin, Domagoj Marušić, Milan Šikanjić,  Nemanja Vještica, Milan Savić, Elvis Mehanović i Marko Brkić.

Nakon grupne faze po dvije ekipe iz četiri grupe plasirat će se u četvrtfinale.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.