21.5.2017. 18:05
0
Procurilo ime novog trenera Barcelone
U posljednjem kolu Primere Barceloni samo čudo može pomoći da dođe do odbrane naslova prvaka, jer Realu treba samo bod na gostovanju kod Malage. No, u nedjelju su procurile glasine o novom treneru momčadi s Camp Noua.


Luis Enrique prije nekoliko sedmica izjavio je kako će na kraju sezone napustiti Barcelonu, a od tada je bilo dosta špekulacija o tome ko će ga zamijeniti na "užarenoj klupi".

U jednom trenutku kao njegov nasljednik spominjao se aktealni trener Evertona i bivši igrač Barcelone Ronald Koeman. Međutim, katalonske novine El Correo u nedjelju su otkrile da je trener Athletic Bilbaa Ernesto Valverde pristao da bude novi trener Barcelone, koji bi trebao potpisati na dvije godine.

Valverde dobro poznaje Barceloninu tradiciju, s obzirom da je jedan dio igračke karijere proveo na Camp Nou, u razdoblju od 1988. do 1990. godine.

Kao što se kasnije navodi u AS-u, Josep Maria Bartomeu već je obavijestio ekipu oko odluke da za novog trenera imenuje 53-godišnjeg Špannca. Valverdeovo imenovanje trebalo bi postati službeno 29. maja, dan nakon finala Kupa kralja, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.