20.6.2017. 13:10
0
"Ronaldo može ići ako neko plati milijardu eura"
Predsjednik Real Madrida Florentino Perez izjavio je da planira zadržati zvijezdu "kraljevskog" kluba Cristiana Ronalda, osim ako neki klub aktivira otkupnu klauzulu od milijardu eura.

Ronaldo je nezadovoljan što ga špansko tužiteljstvo tereti za utaju poreza u iznosu od 14,7 miliona eura i želi napustiti Real čiji je dres nosio devet godina, prenosi HRT.

- Još uvijek nismo razgovarali, ali hoćemo. Ronaldo ima izlaznu klauzulu od milijardu eura i ukoliko je niko ne aktivira, on ostaje u Madridu - rekao je Perez.

Prvi čovjek Reala stao je u odbranu najboljeg nogometaša svijeta, istaknuvši da Ronaldo uvijek poštuje pravila i zakone.

- Sve je čudno, Cristiano je dobar i kao profesionalac i kao osoba. Ne poznajem dobro njegov slučaj, ali nimalo ne sumnjam da je Cristiano poštivao svoje obaveze - zaključio je Perez.

Ronaldo je pod optužbom da je prikrio svoj prihod u Španiji od prodaje prava na svoje slike. Navodno je Portugalac zbog svega toga već obavijestio trenera Zinedina Zidana da namjerava napustiti Real.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.