28.9.2017. 15:46
0
Barca ne može igrati u nedjelju jer nema dovoljno policajaca
U nedjelju na Camp Nou (16.15) sati dolazi Las Palmas, no veliko je pitanje hoće li utakmica biti odigrana. Taj dan bi se trebao o održati referendum za katalonsku neovisnost, a budući da taj referendum nije legalan moglo bi biti puno problema na gradskim ulicama.

Upravo zbog toga bi se utakmica Barcelone i Las Palmasa mogla otkazati. Jednostavno, nema dovoljno policijskih snaga, koje bi osiguravale susret, prenosi Goal.

Kapacitet Camp Noua je 99.000 sjedalica, no na nedjeljnoj utakmici očekuje se 70.000 ljudi. Velika je to broj ljudi za držati pod kontrolom, pogotovo ako na ulici bude nereda.

Do petka će biti odlučeno koliki je najmanji broj policajaca potreban da bi se mogla jamčiti sigurnost gledatelja na Camp Nou. Ali i nogometaša, sigurno nije svejedno ni Messiju, Suarezu ili Rakitiću igrati utakmicu uz strah da navijači mogli bez problema uletjeti na teren.

- Bit će to poseban dan u historiji naše zemlje, no mi moramo biti usredotočeni na nogomet. Za nas je zato jako važno da pobijedimo u nedjelju - rekao je Jordi Cardoner, potpredsjednik Barcelone.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.