10.10.2017. 16:00
0
Argentinci nezadovoljni terenom u Ekvadoru, Dybala i Icardi ponovo na klupi
Nogometna reprezentacija Argentine u noći s utorka na srijedu (01.30 sati) igra odlučujuću utakmicu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo protiv Ekvadora.

Argentinci su se doveli u situaciju da moraju pobijediti na vrlo teškom gostovanju u Quitu, na Olimpijskom stadionu, koji se nalazi na 2.782 metra nadmorske visine.

Jučer su stigli u Ekvador, gdje a sinoć obavili trening na katastrofalnom terenu, prenosi 'Goal'.

Argentinci su objavili kako je Messi vidno razočaran što je teren u takvom stanju i da će to uticati na njihovu igru, koja u posljednje vrijeme i nije na vrhunskom nivou.

Argentinci su u petak remizirali kod kuće protiv Perua, a navijači su nakon utakmice bili bijesni na selektora Jorgea Sampaolija.

Iskusni stručnjak je u toj utakmici na klupi ostavio Paula Dybalu i Maura Icardija, što će izgleda biti slučaj i u zadnjoj utakmici kvalifikacija za Rusiju. 

Argentina je uoči posljednjeg kola šesta na tabeli, s istim brojem bodova kao i petoplasirani Peru, dok Kolumbija i Čile imaju bod više. Peru u zadnjem kolu igra protiv Kolumbije.

Peto mjesto vodi u dodatne kvalifikacije gdje će protivnik biti Novi Zeland, dok prva četiri mjesta vode direktno u Rusiju.

(Fena/Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.