14.11.2017. 9:37
1
Nakon što nije odveo Talijane na SP prvi put nakon 60 godina poručio: Neću podnijeti ostavku, izvinjavam se Talijanima!
Nogometna selekcija Italije nije se uspjela kvalificirati na svjetskog prvenstvo.

Nakon dvije utakmice baraža sa Švedskom, Italija je izostala sa svjetske smotre rezultatom 1:0 iz dva meča.

- Neću dati ostavku jer nisam razgovarao s predsjednikom saveza. Susrest ćemo se u sljedećim danima, raspraviti o svemu i onda vidjeti. Moramo pričati o puno stvari. Do play-offa stvari su izgledale dobro, a nismo imali sreće da im postignemo pogodak. Izvinjavam se Italijanima, ali samo za rezultat, ne i igru - rekao je selektor Italije Giampiero Ventura.

Ventura je sa 69 godina postao najstariji selektor Italije ikad nakon što je preuzeo selekciju od Antonija Contea poslije Euro 2016. Odlično je krenuo u kvalifikacijama s pet pobjeda u šest utakmica, remizirao tek sa Špancima. Ali kritike su krenule nakon 3:0 poraza u Madridu, a onda se dogodio još i remi s Makedonijom. Konačni pad Venture dogodio se u posljednja četiri dana kada je 'azzurre' bez Rusije ostavila Švedska.

Italija navodno kreće u potragu za novim selektorom, a kao najizgledniji kandidat za Venturinog nasljednika kotira Carlo Ancelotti, a od ostalih imena spominju se još Antonio Conte, Gian Piero Gasperini, Maurizio Sarri, Luigi Di Biagio, Roberto Mancini, pa čak i trener Juventusa Massimiliano Allegri, prenosi 'Goal'.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.