30.11.2017. 20:45
2
Delegatu utakmice Široki Brijeg - Željezničar veličanje ratnih zločinaca je mali propust
U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine Željezničar je u Širokom Brijegu slavio rezultatom 1:0, te tako stekli bitnu prednost pred revanš susret.

Navijači Širokog Škripari su na početku utakmice pjevali pjesmu ''Zovi, samo zovi'', te su nakon toga istakli parole posvećene ratnim zločincima.

Delegat ove utakmice bio je Lazar Martinović iz Čapljine, koji je istakao da je na ovoj utakmici bili malih propusta kod domaćih navijača.

''Organizacija utakmice po propozicijama takmičenja KUP-a BiH. Klub domaćin osigurao sve uslove potrebne za odigravanje utakmice. Održan brifing na vrijeme, sa svim službama i službenim licima. Službeni predstavnici klubova, sukladno propozicijama takmičenja, dostavili popise sa jasno naznačenim igračima do 21 godine, igračima stranim državljanima te igračima na posudbi. Izvršen pregled sportskih iskaznica i licenci kao i identifikacija igrača bez primjedbi. Na terenu za vrijeme igre nije bilo incidenata. Ponašanje gledatelja sa određenim propustima o čemu više u izvješću. Zastave izvješene po propozicijama natjecanja. Doček i ispraćaj gostiju i službenih lica fer i korektan. Ispred komiteta za takmičenje na današnjoj utakmici nazočan gospodin Galić Dobroslav, naveo je Martinović u svom izvještaju.'', piše u izvještaju.

Otkad je veličanje osuđenih i dokazanih ratnih zločinaca mali propust?!

(Amila Alijagić)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.