15.4.2018. 11:15
0
Željo želi prvu poziciju, na Sarajevu dodatni pritisak jer neće biti njihovih navijača
Fudbaleri Sarajeva i Željezničara danas od 16.30 sati na Koševu igraju 114. gradski derbi, u 5. kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine. Najveća bh. utakmica bit će meč za grad, ali i za titulu, odnosno Evropu.

Željo na Koševo stiže sa 15 bodova prednosti ispred ljutog rivala i tražit će trijumf za povratak na lidersku poziciju s obzirom da je Zrinjski trenutno prvi sa bodom više. 

Trener Željezničara Admir Adžem kazao je da je ovo izuzetno važna utakmica jer Željezničar želi prvu poziciju. 

- Ući ćemo hladne glave u ovu utakmicu jer se ona tako dobija. U derbiju nijedna ekipa ne može biti rasterećena, sam derbi nosi pritisak i težinu i nijedna ekipa neće biti u prednosti što se toga tiče.

S druge strane FK Sarajevo treba bodove i u borbi za Evropu, odnosno treće mjesto za koje se bore sa Širokim Brijegom. Husref Musemić, trener Bordo tima kazao je da mu je žao što neće biti navijača koji će bojkotirati ovu utakmicu. 

- Žao mi je što neće biti naših navijača, ali nadam da će doći do neke promjene. Sigurno je da ih nismo obradovali ove polusezone, ali lakše bismo izašli iz krize s njima nego bez njih - kazao je Musemić, dodavši:

- Željo ima problema sa povredama, imaju pritisak, a možda se pribojavaju scenarija od prošle sezone. Sigurno da želimo da osvojimo bodove, na fer i korektan način.

U dosašnjim međusobnim duelima Željezničar ima dvije pobjede više. 

(NAP/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.