26.4.2018. 19:30
0
Reprezentacija BiH: Na utakmici sa Crnom Gorom oproštaj od Misketa, Spahe i "Vedatora"
Članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH su na današnjoj sjednici prihvatili prijedlog da se na utakmici sa Crnom Gorom, upriliči zvanični oproštaj za igrače koji su odigrali najmanje 80 zvaničnih nastupa za „A“ selekciju, a to su Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević. "Imajući u vidu značaj plasmana reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo 2014. godine, prihvaćen je i prijedlog da se za igrače koji su nastupali na ovom takmičenju u narednom periodu organizuje zajednički oproštaj u jednoj od humanitarno-revijalnih utakmica", navode u Savezu.

Prvi pogodak za reprezentaciju Emir Spahić je postigao u utakmici protiv Japana 28. februara 2006. godine na stadionu Signal Iduna Park u Dortmundu. Vodio je BiH kao kapetan na svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.  Spahić se 7. februara 2014. godine oprostio od reprezentacije, ali se brzo nakon toga i vratio u reprezentaciju.

Vedad Ibišević je za A selekciju debitirao 24. marta 2007. na kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2008. protiv reprezentacije Norveške. Prvi gol u reprezentaciji postigao je protiv Grčke u Atini. Neki od značajnijih postignutih golova za reprezentaciju je pogodak za pobjedu BiH od 3–0 protiv Litvanije 16. oktobra 2012. u Zenici i godinu dana kasnije, 15. oktobra 2013. u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, u utakmici protiv iste reprezentacije u Kaunasu "Vedator"je postigao jedini gol za pobjedu od 0–1, čime je reprezentacija Bosne i Hercegovine  prvi put u historiji došla do učešća na Svjetskom prvenstvu u nogometu. Ibišević je dao i prvi historijski gol za reprezentaciju na svjetskom prvenstvu. Svoju reprezentacijsku karijeru završio je 11. novembra 2017, a njegova zadnja utakmica bila je protiv Estonije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji u kojim se Bosna i Hercegovina nije plasirala.

Zvjezdan Misimović je za reprezentaciju BiH debitirao 18. februara 2004. godine na prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Makedonije. Prvi gol u dresu reprezentacije postigao je 12. marta 2004. godine na prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Luksemburga. Drugi je kapetan reprezentacije BiH, te igrač s najviše nastupa u dresu reprezentacije.


Utvrđena je cijena ulaznica za susret sa Crnom Gorom, koja će biti odigrana 28. maja 2018. u Zenici, te će iznositi 20 KM (zapad), 15 (istok) i 10 KM (sjever i jug). 

 



0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.