19.6.2018. 16:06
0
Šok u Saransku: Osako pogodio glavom za pobjedu Japana nad Kolumbijom
U pretposljednjoj utakmici prvog kruga Svjetskog prvenstva Japan je u Saransku rezultatom 2:1 slavio protiv Kolumbije.

Već na samom početku utakmice sudija Damir Skomina je zbog igranja rukom u šesnaestercu dao crveni karton Sanchezu, te pokazao na bijelu tačku, a siguran je bio Kagawa za vodstvo Japana od 1:0.

Iako su imali igrača manje, Kolumbijci su igrali ofanzivno, te stvorili i nekoliko prilika, a izjednačenje se desilo u 39. minuti.  Nakon duela Falcaa i Nagatoma Skomina je dosudio slobodan udarac za Kolumbijce, a Quintero ga je fenomenalno pretvorio u pogodak. 

Od početka drugog poluvremena, Japan je krenuo dosta ofanzivno,a imali su nekoliko prilika da postignu pogodak, no promjene rezultata nije bilo do 73. minute kada je nakon kornera odličan gol glavom postigao Osako za konačnih 2:1 za Japan.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.