28.6.2018. 17:41
1
Kabinet: Čović privatno išao na SP u Rusiju, lično snosio troškove
Nakon informacija da je član Predsjedništva BiH Dragan Čović otputovao na SP u Rusiju "o trošku građana", danas se oglasio njegov kabinet i demantovao te informacije.
Saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Povodom dezinformacija koje su objavili mediji u vezi putovanja hrvatskog člana Predsjedništva BiH akademika Dragana Čovića u Rusku Federaciju, a s ciljem istinitog informisanja javnosti, obavještavamo vas o sljedećem:

Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović nije bio u službenoj posjeti Ruskoj Federaciji.

U medijima se pojavio zlonamjerni falsifikat interne narudžbenice Predsjedništva BiH, a o čemu će biti informisane nadležne institucije, te zahtijevamo od medija da tu činjenicu prezentuju javnosti.

Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović je imao privatno putovanje, te je lično snosio troškove putovanja i boravka u Ruskoj Federaciji.

Predsjedništvo BiH nije ni na koji način participiralo u troškovima ovoga putovanja.

S obzirom da je karakter posjete privatne prirode, broj osoba koje su putovale sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH, izuzimajući one koji su putovali po službenoj dužnosti, stvar je lične prirode.

Ruska Federacija je za sve državnike koji su doputovali zbog Svjetskog prvenstva, a bez obzira na karakter posjete, osigurala protokolarnu i logističku podršku, kao i policijsku pratnju", navedeno je.

(Alen Avdić)
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.