11.9.2018. 20:05
0
Rumuni prekinuli niz mladih bh. nogometaša
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Ovidiu od selekcije Rumunije sa 2:0, u devetom susretu u okviru kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2019. u Italiji.

Rumuni su tako prekinuli seriju izabranika Vinka Marinovića od pet pobjeda, te drugim trijumfom nad BiH u kvalifiakcijama preuzeli lidersku poziciju na tabeli grupe 8.

Golove za domaći tim postigli su Adrian Petre u 16. i Ianis Hagi u 70. minuti.

Rumuni su od početka krenuli potpuno ofanzivno, ali je odbrana bh. tima odolijevala svim napadima do 16. minute kada domaći koriste trenutak nepažnje i preko Petrea dolaze do vodstva.

Nakon primljenog gola mladi bh. nogometaši su u potpunosti preuzeli inicijativu i kontrolu nad utakmicom, ali i pored nekoliko prilika nisu uspjeli doći do izjednačenja.

Na početku drugog poluvremena nogometaši BiH nastavili su s napadima, ali su ubrzo Rumuni preuzeli igru i preko Petrea i Mana stvorili dvije dobre prilike. U 70. minuti Ianis Hagi postiže pogodak iz kornera i praktično rješava pitanje pobjednika.

Rumunija nakon ovog meča ima 18 bodova, kao i BiH, ali uz utakmicu manje i na pravom je putu da na kraju izbori prvo mjesto i plasira se na EP. U posljednja dva kola Rumuni igraju na svom terenu protiv Velsa i Lihtenštajna. Reprezentaciji BiH do kraja kvalifikacija ostaje još gostovanje Portugalu u oktobru i vjerovatno će se boriti za drugo mjesto i učešće u baražu, u kojem će igrati četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

(FENA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.