5.11.2018. 8:42
3
Nova sramota na Pecari: Navijači Širokog Brijega pozivali na ubijanje igrača kakanjske Mladosti
FOTO: Bljesak.info
U posljednjoj utakmici 16. kola BHT Premijer lige, između Širokog Brijega i kakanjske Mladosti, nije bilo pobjednika, a domaći navijači su tokom cijele utakmice vrijeđali gostujuće igrače.

Navijači Širokog Brijega su ovaj put pozivali na ubijanje igrača Mladosti.

"Naša Mladost odigrala je utakmicu 16. kola Premijer lige protiv Širokog brijega na stadionu Pecara. Rezultat je bio 1:1, a sve je palo u drugi plan zbog strašnih stvari koje su naši igrači i stručni štab doživjeli, što je ostalo u zapisniku delegata meča Lazara Martinovića i što su čuli svi koji su bili na stadionu Pecara, zbog čega osjećamo potrebu da kao kolektiv izađemo u javnost.

Prije svega, želimo istaći da je naša ekipa od strane domaćina NK Široki Brijeg dočekana i ispraćena korektno, ali da su skandiranja i uvrede koje smo doživjeli nešto što se ne smije dešavati ni u jednoj sferi našeg društva, a najmanje na sportskim terenima. Povici mržnje na nacionalnoj osnovi upućeni našim igračima su toliko degutantni da ih ne možemo ni ponoviti, nešto što je nezamislivo u 21. vijeku u kome živimo.

Moramo istaći da su na našem stadionu gostovale sve ekipe iz cijele BiH i da niko nikada nije doživio ništa slično. Ostajemo dosljedni sebi i taj način navijanja ćemo zadržati bez obzira na sve. Naši navijači nikada nisu bili ti koji će vrijeđati nekoga na nacionalnoj osnovi a naš klub će uvijek i svakoga dočekati i ispratiti sportski, bez obzira na rezultat. Ponosni smo što smo dočekali i ispratili ekipe iz cijele BiH, neki su slavili i titule na našem stadionu, neki su slavili pobjede, ali svi su dočekani i ispraćeni korektno. Naš Kakanj, naš Doboj, naša Mladost i naši navijači nisu bili niti će ikada biti ono što smo mi osjetili večeras!

Želimo istaći da navijanje ispunjeno mržnjom, uvrede koje pozivaju čak i na ubijanje drugog i drugačijeg ne smiju biti dio sportskih događaja, a to je ono što smo doživjeli večeras. Naša ekipa, ali i navijači koji su bili uz nas i u Širokom brijegu ničim to nisu zaslužili, a ono na što smo ponosni, nisu ni na kakav način ni odgovorili na uvrede i psovke najgoreg oblika", stoji u saopćenju kakanjske Mladosti.

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.